Tips

red hat 17
Kleding verven: Als paars geen modekleur meer is, verf dan je lichte kleding zelf paars met textielverf van Dylon, kleur Intense Violet (nr 30, 200 gram), samen met een pakje Dylon zout (500 gram), in de wasmachine op 40 graden. Goed en makkelijk voor 600 gram stof. Het wordt mooi diep paars.

Rode hoed: Mocht je niet zo goed kunnen slagen met het kopen van een rode hoed, koop dan een diadeem bij een drogist die je versiert met rode dingen. Er zijn rode vlinders, bloemen, slingers, stofjes, etc. te koop. Zo’n rood versierde diadeem is ook erg handig als je lang binnen moet zijn waar het warm is. Verder kun je ook een goedkope hoed, als deze niet rood is, met een Hema spuitfbus rood spuiten (buiten). Je kunt natuurlijk ook je eigen hoed leren maken op les bij onze, in binnen- en buitenland bekende, hoedenontwerpster Emmy Jaarsma. Dan heb je zeker een originele hoed en gelijk een nieuwe hobby!

Accessoires: Kijk regelmatig bij winkels als Action voor handschoentjes, corsages e.d.
Stoffen, kantjes en bandjes: Op de Haagse markt zijn mooie stoffen en bandjes te koop en nog veel meer stoffen en band zijn te koop op de Utrechtse stoffenmarkt, elke zaterdagochtend in het centrum. Twee keer per jaar is op het Spui een grote stoffenmarkt waar je ook je slag kunt slaan.
Hoe langer je lid bent, hoe meer je een neus krijgt voor het vinden van leuke paarse kleding! Het is toch bijzonder dat zoveel Vlietvlinders (en honderden RHS-leden op een conventie), hoewel gekleed in dezelfde kleur, er ieder op hun eigen manier steeds een andere invulling aan geven! Gebruik je creativiteit, je speelsheid en je fantasie en maak van jezelf een kunstwerk!

Foto’s versturen via “WeTransfer”: Voor de fotografen onder jullie hierbij de instructies om jullie foto’s via “WeTransfer” naar Diana op te sturen:

  1. Ga naar de website www.wetransfer.com
  2. Klik op het + teken en kies de map met foto’s die je wilt versturen
  3. Selecteer alle foto’s in die map en klik op “Open”
  4. In het vakje daaronder vul je het email adres van Diana in
  5. In het vakje daaronder staat je eigen email adres ingevuld
  6. In het vakje daaronder noem je de activiteit waarvan de foto’s zijn
  7. Als laatste klik je op de knop “Transfer”
  8. Je foto’s zullen via de “WeTransfer” website worden verstuurd naar Diana, dit kan enige tijd duren en is afhankelijk van de hoeveelheid foto’s

Links voor Red Hatters